Bloomberg: Путин отива в Китай, за да покаже, че е по-силен от всякога

Си Дзинпин и Владимир Путин

„Путин се е съгласил да посети Китай при първото си пътуване след заповедта за арест“: Това пише Bloomberg уточнявайки, че руският президент ще направи повторно посещение в Пекин през октомври за форума „Пояс и път“.

„Владимир Путин е приел поканата на китайския президент Си Дзинпин да присъства на събитието. Той не е напускал Русия, откакто съдът в Хага обяви заповедта за арест през март. Китай е едно от местата, където сигурността му е гарантирана.

За последен път Путин посети Китай през февруари 2022 г., когато присъства на Зимните олимпийски игри в Пекин и проведе разговори със Си Дзинпин, в които двете страни обявиха партньорство „без ограничения“

Според изданието, планът на руския президент Владимир Путин да пътува до Китай било с цел да демонстрира увереност, че властта му е по-силна от всякога след смъртта на лидера на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, цитирайки дългогодишния наблюдател на Русия Бил Браудър.

„Пригожин, очевидно беше заплаха за ролята и властта му и човек, който го направи много слаб и унизен“, заяви Браудър във вторник в интервю за предаването „Баланс на властта“ по телевизия Блумбърг

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!