Bloomberg отчете ръст на руската икономика, заплатите и нивото на бедност в Русия

Кремъл

Руската икономика показва силен растеж преди президентските избори, съобщи Bloomberg съобщи на 14 март. Както отбелязва агенцията, санкционната политика на Запада срещу Русия се оказа неефективна. В новината се казва, че руснаците са доволни от икономическото състояние на страната. Подчертава се също, че нивото на безработица в Русия остава на историческо дъно.

„Две години след инвазията на Кремъл в Украйна, мнозина в Русия имат причина да смятат, че военновременната икономика работи добре за тях на фона на неуспеха на западните санкции, предназначени да настроят населението срещу лидера на страната Владимир Путин“, пише агенцията и допълва:

„Заплатите скочиха двуцифрено, рублата се стабилизира, а бедността и безработицата са рекордно ниски. През последните три тримесечия заплатите са се повишили по-бързо при хората с най-ниски доходи, отколкото за всеки друг сегмент от обществото, отбелязвайки годишен темп на растеж от около 20%, показват данните на Федералната статистическа служба.“

Русия се насочва към изборите в „добра форма“, казват експерти, посочвайки „много оптимистични“ потребителски настроения и оценки на текущата и бъдещата финансова ситуация в проучванията. Руската икономика показва ниво, което изобщо не прилича на криза, допълват от агенцията.

Източници: Известия, Bloomberg

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!