Bloomberg обясни, защо Русия ще ускори офанзивата си в Украйна

Одобрението от Конгреса на САЩ за почти 61 милиарда долара помощ за Украйна е спасителен пояс за Киев, въпреки че е малко вероятно да обърне хода на войната, но ще ускори офанзивата на Русия. Това пrше Bloomberg . Както отбелязва изданието, много ще зависи от това колко бързо помощта на САЩ ще стигне до Украйна.

С приемането на пакета в Конгреса за шест месеца, военните на Киев са изправени пред все по-остър недостиг на боеприпаси и жива сила, докато силите на Кремъл увеличават с натиск своето предимство“, се казва в анализа.

Според Николай Белесков, изследовател в Националния институт за стратегически изследвания в Киев, тази помощ дава „въздух“ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), ще им помогне да забавят руския напредък, да водят „ефективна защита“ и да минимизират загубите. Въпреки това той отбеляза, че по-нататъшното развитие изисква повече помощ, но е на фона на все по-трудна перспектива това да се случи в САЩ, поради съпротивата на републиканците в Конгреса.

На свой ред анализатори от Американския институт за изследване на войната казват, че дори ако помощта от САЩ бъде организирана бързо най-вероятно ще означава, че тя няма да започне да влияе веднага на ситуацията на фронтовата линия. Ще са нужни няколко седмици, заради транспортната логистика.

Следователно ситуацията на фронтовата линия вероятно ще продължи да се влошава през това време, особено ако руските сили ескалират своите атаки, за да се възползват от ограничения прозорец, преди да пристигне още американска помощ“, обясняват от института.

Източник: Лента.ру

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!