Bloomberg: Какви разногласия разпали в Запада изтеклият запис за удари срещу Русия?

от Лазар Лазаров

Скандалът с изтичането на разговор между офицери от германските въоръжени сили за планиране на операции срещу Русия в интерес на Украйна възроди конфликта между Германия и нейните съюзници за доставката на ново оръжие за Киев. Това съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на източници в НАТО, предава ТАСС.

Критично припомня, че в 40-минутния запис се чува как висшите офицери от германския Бундесвер обсъждат  удари по Кримския мост. 

Източниците от НАТО заявяват пред Bloombeerg,  че инцидентът е „разпалил отново конфликта“ между Германия и нейните съюзници относно доставките на оръжия и е „раздразнил“ французите и британците.

Отбелязва се, че сега съюзниците на Германия призовават Берлин да затегне мерките за сигурност по отношение на класифицираната информация. В същото време един от служителите на НАТО отбелязва пред агенцията, че „не е изненадан от подобен пропуск от страна на Германия“.

Критично припомня, че по-рано Кремъл обяви, че  се надява да се запознае с резултатите от инспекцията, обявена от германския канцлер Олаф Шолц, след публикуването на разговора между офицерите от Бундесвера. 

ТАСС припомня, че по-рано Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви, че Западът остава единен дори след скандала с изтичането на разговори на офицери.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!