Блинкен, Йелън и Остин към Конгреса: Одобрете $11,8 млрд. на Украйна, че няма пари за сметки

Високопоставени представители на администрацията на президента на САЩ написаха писмо до Конгреса с молба да одобри предоставянето на бюджетна помощ на Украйна в размер на 11,8 милиарда долара, съобщи The Wall Street Journal (WSJ) на 7 ноември .

Писмото е подписано от държавния секретар Антъни Блинкен, министъра на финансите Джанет Йелън, шефа на Пентагона Лойд Остин и администратора на Агенцията за международно развитие Саманта Пауър. Според изданието изброените високопоставени служители продължават да оказват натиск върху Конгреса.

В документа се говори за подкрепа на бюджета на Украйна за подпомагане на плащането на сметките. Изданието отбелязва, че в Републиканската партия има скептицизъм към това предложение за допълнителна икономическа помощ.

По-рано, на 3 ноември, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че Белият дом вече няма възможност да спонсорира Украйна на предишното ниво. Според нея правителството на САЩ е изчерпало допълнителните бюджетни средства за подпомагане на Украйна и е принудено да намали военните доставки.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече