Politico: Блинкен предупредил, че Азербайджан може да нахлуе в Армения през следващите седмици

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупредил група законодатели в Конгреса за предполагаема възможност от азербайджанско нахлуване в Армения в обозримо бъдеще. Това съобщи вестник „Politico“ , позовавайки се на източници.

Според изданието, група американски конгресмени от Демократическата партия в телефонен разговор на 3 октомври са задали на Блинкен въпрос какви мерки може да предприеме администрацията срещу Азербайджан във връзка с последната ескалация на ситуацията в Нагорни Карабах. Според Politico, ръководителят на външнополитическото ведомство в отговор подчертал, че властите на САЩ „търсят възможности да потърсят отговорност на Азербайджан“, а също така планират да преразгледат даването на военна помощ на Азербайджан.

Според изданието Блинкен добавил, че Държавният департамент „счита за възможно Азербайджан да нахлуе в южната част на Армения през следващите седмици“.

По-рано председателят на комисията по външни отношения на Сената, демократът Бен Кардин заяви, че администрацията на САЩ трябва да спре предоставянето на военна помощ на Азербайджан във връзка със ситуацията в Нагорни Карабах.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече