Напрежение между Блинкен и Лавров на заседанието на Съвета за сигурност на ООН

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен отправи обвинения срещу външния министър на Руската федерация Сергей Лавров веднага след като се появи на заседанието на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации. Това пише канадската агенция CBC.

Съобщава се, че Лавров е бил порицан от дипломат №1 на САЩ. Още с влизането си в залата и преди да заеме мястото си преди началото на официалната част, държавният секретар Блинкен обвини Русия във военни престъпления обръщайки се и говорейки към Лавров. След това Блинкен започна емоционално да преразказва впечатленията от неотдавнашното си пътуване до Украйна.

В отговор руският министър не му остана длъжен и заяви, че това, което прави Запада е само да хвърля обвинения. „Чуваме лозунги: „Инвазия“, „Агресия“. Но нито дума за първопричините“, отвърна на нападките Лавров.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски напусна заседателната зала на Съвета за сигурност на ООН, без да изчака речта на руския дипломат.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече