Блъсков: Политиците ни имат толкова големи уши да слушат посолството, че върху едното си лягат, а с другото се завиват

След предстоящите избори вероятно за кратко ще видим кабинет. Това прогнозира главният редактор на „Труд news“ Петьо Блъсков в интервю за Bulgaria ON AIR.

„Тайната стратегическа игра на българските политици, които имат наглостта да се наричат класа, е постепенно да отвращават хората от себе си. Защото това им носи политически дивидент – ниската избирателна активност. Така твърдите ядра избират същите политици“, посочи Блъсков.

„Живеем със скандали от 20-30 години. Те стават все по-примитивни, по-мръснишки. Визирам скандалите през последните 5-6 месеца“, добави той.

Според него политическата ситуация след изборите ще се характеризира с по-голяма динамика. „Това се очертава и от социологическите проучвания. Лошото е, че не се говори за онова, което вълнува хората„, подчерта Блъсков.

„Както съм казвал и преди, кучето е заровено във Вашингтон. Нищо лошо няма, че „Галя от посолството“ се обажда. Лошото е, че нашите политици имат толкова големи уши да слушат това посолство, че върху едното си лягат, а с другото се завиват. Виж, от това, което си чул, кое си заслужава да се приложи в родината ти, посъветвай се! Затова не можем да формулираме национална доктрина и да зададем външнополитическа стратегия. Партиите нямат политическа идеология, само се наричат леви и десни„, коментира още главният редактор на „Труд news“.

Само един пример ще дам. Държи реч г-жа Силяновска, президент на Северна Македония, говори за своята държава, която е подписала споразумение да се казва Северна Македония. Но тя я нарича „Македония“. Гръцкият посланик става и си излиза, българският си остава на мястото. Ето какъв е манталитетът на тези, които се наричат политици, добави той.

„Ние просто мишкуваме. Дори в Европейския съюз. Имаме двама-трима депутати, които имат позиция“, каза Блъсков.

Той коментира и казуса със спирането на Симеоновския лифт на Витоша.

„Така наречените „зелени“ вкараха такава поправка в закона, която забранява изграждането на пилони на мястото на старите, защото това било ново строителство. Правилна е позицията на „Витоша ски“. Те казват „осигурете ни нормативна база, за да решим проблема“. Новият парламент може да вкара такава промяна в закона“, посочи главният редактор на „Труд news“.„

Източник: Труд

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!