Бивш украински депутат: Зеленски е само аватар. Западът управлява изцяло Киев през друг

от Лазар Лазаров

Бившият депутат от Радата Андрий Деркач заяви, че Украйна се контролира от ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски Андрий Ермак, който получава инструкции от западните разузнавателни служби, предаде РИА Новости. 

„Не можем да говорим за политическия лидер Зеленски, днес страната се ръководи от Ермак“, категоричен е Деркач в интервю за държавната агенция на Беларус Белта.

По думите му „на практика пет години по-късно, след като приятелите на Зеленски бяха уволнени от постовете си, няма хора, които да са му задължени за пост“.

„Има хора, които дължат положението си единствено на Ермак, който контролира специалните служби, който контролира правоприлагащите органи…. Естествено, ръководителите на тези агенции докладват част от информацията на Ермак, друга част – не. Но не Ермак взема решението, а ръководителите на западните специални служби за извършване на определени действия“, отбеляза Деркач.

Той също така заяви, че украинският президент Владимир Зеленски е „аватар“, който не взема никакви решения. Истинската власт в страната принадлежи на Ермак.

По думите му, цитирани от РИА Новости, партньори на президента на САЩ Джо Байдън са отделяли пари за работата на Държавното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна и са спонсорирали терористични атаки в Русия чрез компанията Burisma.

„Сътрудници на семейство Байдън спонсорираха тероризма, докато избягваха отговорност за корупция и пране на пари на територията на Украйна“, отбеляза бившият украински депутат.

Деркач добави, че след като американското правителство е прехвърлило пари на Държавното разузнавателно управление на Украйна, „Северните потоци“ са започнали да експлодират и са се случили покушението срещу Захар Прилепин и убийството на Даря Дугина.

Той твърди, че „проследихме почти всички движения на средства през компанията Burisma, както и трансфери през Morgan Stanley към компанията Rosemont Seneca.Това е компания, която е свързана и притежавана от сина на Байдън“, посочи Декач.

Източник: РИА Новости; Lenta.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!