BioNTech започват КОМБИНИРАНИ ваксини за грип и COVID! За коронавирус не се купуват. Минават на смесени

Търсенето на ваксини срещу коронавирус спада и в резултат на това фармацевтичната компания BioNTech е изправена пред тежка финансова криза.

Според няколко реномирани немски вестника, включително Die Zeit и Handelsblatt, BioNTech е изправен пред катастрофална загуба през второто тримесечие.

Според компанията дефицитът за второто тримесечие е бил 807,8 милиона евро, което е много повече от загубата от 190,4 милиона евро през същия период на миналата година.

 

През първата половина на годината нетната загуба възлиза на 1,12 милиарда евро.

BioNTech усети края на епидемията от коронавирус „от първа ръка“ в края на миналата година с последващия спад в търсенето на антивирусни ваксини. Това е една от причините базираната в Майнц компания да се фокусира все повече върху разработването на лекарства за рак, с цел първите им такива лекарства да бъдат пуснати на пазара до 2026 г.

BioNTech отдаде загубата за второто тримесечие на спада в търсенето на ваксини срещу Covid и факта, че търсенето става все по-сезонно.

Базираната в Майнц компания обаче вече е започнала да пуска на пазара ваксина срещу Covid-19, адаптирана за ваксинационния сезон 2024/2025 г.

Има необходимите одобрения в ЕС и Обединеното кралство, докато заявлението за одобрение е започнато в повече от 40 други страни.

Според финансовия директор на компанията Йенс Холщайн, BioNTech ще се съсредоточи върху своята дългосрочна стратегия за растеж до края на финансовата 2024 г., включително продължаването на текущите клинични проучвания. Те, подчерта той, ще се съсредоточат върху разработването на множество ваксини срещу рак и КОМБИНИРАНИ ваксини, както и върху изграждането на производствен капацитет.

В областта на комбинираните ваксини той споменава разработването на ваксина както срещу Covid-19, така и срещу грип.

КритичноБГ обръща внимание, че от информацията от BioNTech става ясно, че новите им ваксини за грип са КОМБИНИРАНИ с такива за КОВИД. Дали това ще е упоменато не става ясно!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!