BILD: В германската армия няма униформи и каски, камо ли танкове и самолети

Германските въоръжени сили (ВС) изпитват недостиг не само на танкове, самолети и кораби, но и на военни униформи и оборудване. Това съобщи вестник Bild в петък, 24 май, позовавайки се на германския министър на отбраната Борис Писториус.

„Модернизацията на Бундесвера е проблем на всяка крачка. Не само че на войските липсват танкове, самолети и кораби, но има проблеми и с поръчването на камуфлажно бойно облекло“, се казва в публикацията на Bild.

Както отбелязва изданието, не всеки германски войник има дори каска и бронежилетка. Изминаха повече от две години, откакто бюджетната комисия на Бундестага нареди да се ускори снабдяването с оборудване и задължи министерството да докладва на всеки шест месеца как върви работата.

Вестникът разполага с последния доклад, в който се посочва, че миналогодишните цели не са били постигнати. Един от доставчиците е разкрил фалита си, а фабрика за военни раници е посочила като причина за проблемите кризата във връзка с пандемията от коронавирус. Въпреки това Министерството на отбраната на страната обеща да коригира ситуацията през 2024 г.

По-рано, на 4 април, Писториус представи новата структура на Бундесвера. Тя ще бъде реорганизирана в четири вида въоръжени сили с единно командване. Освен сухопътните, военновъздушните и военноморските сили ще има и войски за защита на киберпространството и информационното пространство, като тяхната специализация ще бъде електронна война и кибероперации, разузнаване и защита на електронната инфраструктура

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!