BILD: Срещата в Швейцария няма да донесе мир на Украйна. Обсъждат се други въпроси

Срещата на върха в Швейцария няма да донесе мир на Украйна, това пишат журналисти на германското издание BILD.

Според експерта по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке и кореспондента на изданието Ангелика Хелеман, която и в момента присъства на срещата на върха край Люцерн, срещата в Швейцария няма да постигне очакването за мир в Украйна.

Журналистите привеждат три аргумента в тази посока.Първо, по думите им, Русия не участва във форума и не търси мир. За това свидетелства вчерашното искане на Владимир Путин Украйна да предаде 26 000 кв. км територия без бой, напомнят в статия те.

Второ, срещата на върха не предвижда дори преговори за прекратяване на военните действия. Според плана на Киев страните трябва да се споразумеят по три други въпроса: ядрената сигурност, доставките на храни и връщането на пленници.

По думите им, на конференцията участниците трябва да решат как да окажат натиск върху Москва, за да направи отстъпки по горните три въпроса.

„Трето, висшите служители на много важни държави отказаха да участват. Сред тях са Саудитска Арабия и дори Съединените щати. Джо Байдън е в Европа, но не дойде в Люцерн, като изпрати там вицепрезидента Камала Харис. Китай и Бразилия изобщо не участват в срещата. Единственият важен партньор на Русия, който пристига там, е Индия“, заключват журналистите на BILD

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!