BILD: „Честито на Алтернатива за Германия.“ Освен крайнодесните и Сара Вагенкнехт с ФЕНОМЕНАЛЕН резултат в Тюрингия и Саксония!

Честито на Алтернатива за Германия – AfD и Съюз на Сара Вагенкнехт – BSW! Шок и сълзи за социалдемократическата партия на Германия SPD пише BILD визирайки резултата от проведените днес избори в Тюрингия и Саксония. Двете партии буквално мачкат статуквото.

В Тюрингия AfD постига рекорден резултат от около 31% (качва с цели 7%, но по последни данни, защото гласовете още се броят, е на 33% и продължава да расте, бел. на Критично).
Това превръща крайнодясната партия във водещата политическа сила в провинцията.

ХДС в крайна сметка получи към 25 процента (2019 г.: 21,7 процента).

Според първоначалните прогнози (към 18:00 ч.) BSW на Сахра Вагенкнехт постигна СЕНЗАЦИОННИТЕ 16 процента от старта на изборите.

ГСДП успя да постигне около 7 процента (-1), колкото за присъствие и да се отчете, че е участвала във вота. Зелените постигнаха екологичните 4 % (спад с 1%).

Това означава, че управленски съюз между AfD и BSW е математически възможен. Въпреки това Сахра Вагенкнехти нейният местен лидер Катя Волф засега изключват коалиция с AfD.

В Саксония AfD стана втора с около 30 процента, точно след ХДС с около 32 процента.

BSW на Сара Вагенкнехт се явява за първи път там и спечели РЕКОРДНИТЕ 12 процента!

Партиите на статуквото летят със стремителна скорост към дъното, а на канцлерът на Германия Олаф Шолц сигурно му е лошо. КритичноБГ се присъединява към BILD и поздравява Алтернатива за Германия и Съюзът на Сара Вагенкнехт.

На Шолц му желаем кураж в краткия път до нулата!

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!