Бил Гейтс, от загрижен за ръста на населението в Африка, до – всяка бременна африканка да пие чудните му витамини за здрави деца!

За шест години "филантропът" си "преобърна" явно концепциите

Бил Гейтс

Мултимилиардерът Бил Гейтс се оказа, че е истински разтревожен, заради високата смъртност на децата в Африка, и пораси тази причина решил да помогне с евтини пренатални (преди раждане) витамини, които да се пият от бременните жени в Черния континент, за да се раждат децата им по-здрави, а не недоразвити. Но тъй като ние от КритичноБГ се съмняваме, че Гейтс е изпълнен чак с такава добрина се поразровихме в информационните масиви, за да проверим, какво е говорил той и преди. Но, едно по едно…

Новината, че „филантропът“, както обичат на Запад да наричат Бил Гейтс, е решил да помогне на майките в Африка стана ясно от негово участие в предаването CBS Morning на 23 септември. До него за по-голяма убедителност беше и чернокожата попзвездата Джон Батист, който през цялото време кимаше и клатеше растите си утвърдително на думите на Гейтс и с наивна усмивка заяви:

„Нуждаем се от повече любов в света и моето убеждение е, че в тази следваща фаза от моя живот и творчество, докато правя музика и изкуство, трябва да използваме музиката, за да ни даде сила да бъдем най-добрата версия на човечеството“. Типично изказване за рап звезда!

Бил Гейтс и Джон Батист

Бил Гейтс и Джон Батист

Но, ако на наивния певец можем да се доверим, то на „филантропа“ категорично НЕ! И по-късно ще стане ясно, защо.. Милиардерът гордо обяви по телевизията, че произведените от неговите лаборатории сепурвитамини с нужните микроелементи за плода в утробата на всяка майка стрували само 1 долар.

Много важно е от началото да отбележим, че Джон Батист преди дни е пътувал с Бил Гейтс до НИГЕРИЯ, където популяризирали мултивитамини за пиене по време на бременност произведени от Фондация „Гейтс“.

„…Така че сега се опитваме да направим така, че всяка бременна жена в Африка, където храната не им дава достатъчно от тези витамини, да има достъп до тях“, каза Гейтс.

От КритичноБГ се поровихме в уебсайта на фондация „Гейтс“, където пише, че  близо 500 000 живота можело да бъдат спасени до 2040 г., ако страните с ниски и средни доходи „приемат многобройни хранителни добавки с микроелементи – най-пълноценните пренатални (преди раждане) витамини в света“.

Според годишния доклад на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ за 2024 г. повече от 400 милиона деца по света не получават хранителните вещества, от които се нуждаят, за да растат и да се развиват.

КритичноБГ видя, че Бил, заедно със съпругата си Мелинда, са написали загрижено, че „повече от половината от всички детски смъртни случаи все още се случват в Субсахарска Африка. От 2010 г. процентът на бедните в света, живеещи в региона, също се е бил увеличил с повече от 20%. Въпреки това през същия период делът на общата чуждестранна помощ за Африка е спаднал от близо 40% до само 25% – най-ниският процент от 20 години. По-малко ресурси означава, че повече деца ще умрат по предотвратими причини.“ Завидна и затрогваща загриженост и от двамата!

Докладът „2024“, публикуван на 17 септември и посветен на недохранването на децата, подчертава конкретни действия, които могат да спасят човешки животи. Да видим какви са те:

Семейство Гейтс пишат, че борбата с проблема с високите смъртни случаи в Субсахарска Африка започва с „добро хранене. От време на време някой ще ме попита какво бих направил, ако имах магическа пръчка. От години давам един и същ отговор: Бих решил недохранването.“

Бил Гейтс с "вълшебна пръчица"

Бил Гейтс с „вълшебна пръчица“

КритичноБГ обръща внимание, че Гейтс дори се е снимал с „вълшебна пръчица“ в ръка и клип в YouTube, в който разказва, как можело да се помогне на света, особено на гладуващите. 

Бил Гейтс добавя, че и „заради изменението на климата между 2024 г. и 2050 г. допълнително 40 милиона деца ще изостанат в развитието си и 28 милиона деца ще бъдат изгубени.“

В доклада на филантропското семейство е записано още, че „недохранените деца се справят по-трудно в училище и им отнема повече време да усвоят материала“. Това е логично и обяснимо,

но буди сериозно недоумение следващата статистика и най-вече на какъв принцип е била изчислена. Гейтс добавя, че „Проучванията показват, че хората, които са били гладни като деца, печелят с 10% по-малко през живота си.“ Ей тази статистика остава малко неясна…

Клаус Шваб

Клаус Шваб

Всичко щеше да бъде чудесно, дори бихме си затворили наполовина очите за отровните скандали, които витаят около имената на Бил и Мелинда Гейтс, не само, заради ваксините за COVID, ако все още не висеше на сайта на Световния икономически форум на Клаус Шваб (друг „симпатяга“ с име обвито в зловещ негативизъм), статия озаглавена:

Бил Гейтс предупреждава за нарастването на населението„.

Въпросният материал е пак от септември. Но от 2018 г., т.е. точно преди 6 години и 2 дни, Гейтс е бил особено притеснен и загрижен, заради „нарастването на населението“ и то къде? Каква случайност… в Африка!

Сега нека да видим, какво пише там:

„В доклада се посочва, че бедността в Африка все повече се концентрира в няколко държави, които също така са с най-бързо растящото население в света.

Според прогнозите до 2050 г. повече от 40% от крайно бедните хора в света ще живеят само в две държави: Демократична република Конго и НИГЕРИЯ.“

В началото на този репортаж ви обърнахме внимание именно на НИГЕРИЯ, в която е ходил Бил Гейтс с музиканта Джон Батист преди дни, за да рекламира витамините си, които трябвало да се пият по време на бременност, за да бъдат по-здрави и да не са лишени от нужните микроелементи децата в утробите на майките им.

Значи преди 6 години Бил Гейтс е бил притеснен от високата раждаемост в Нигерия, а днес е притеснен от високата смъртност на децата? 

По-нататък от новината публикувана в сайта на Световния икономически форум става още по-интересно.

Африканка с недохранено дете

Африканка с недохранено дете

Когато медиите питат през 2018 година мултимилиардерът „за най-добрите начини за справяне с предизвикателството на нарастващото население и бедността“ той отговаря: „контролът на раждаемостта е от ключово значение“ и „най-добрите неща са съвременните средства за контрацепция“.

И да не забравим… началото на статията от 19 септември 2018 г. започва така:

„Бързото нарастване на населението в някои от най-бедните страни в Африка може да изложи на риск бъдещия напредък към намаляването на глобалната бедност и подобряване на здравето, според доклад на филантропската фондация на Бил Гейтс.“

Това е същата тази фондация, която преди 6 години и 2 дни е искала да ограничи населението, а сега иска да „подхранва“ децата, които са още в утробите на африканките. Най-вече в Субсахарска Африка!

От КритичноБГ оставяме изводите за вас!

ОЩЕ ЗА БИЛ ГЕЙТС В КРИТИЧНО:

Бил Гейтс: Човечеството има два избора – Трета световна война или друга пандемия

Бил Гейтс на война срещу Флорида. Съди щата, че спря химическото му „месо“ по подозрение, че не е безвредно

Компания на Бил Гейтс измисли масло и мляко от CO2. Той: Като истински са и са еко. Почва „да произвежда“ и месо

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!