Без да подозира, че има и чаши за целта, президентът на Хаити се заля пред ООН с кана с вода, с размер на стомна. ВИДЕО

Президентът на Хаити утолява жажсата си

Хаитянският президент Едгар Лебланк Филс се оплаква от расизма на американците спрямо хаитяните, след което се заля целия с вода. Причина за това бе, че държавният глава вероятно не е разбрал, защо стои до каната с вода обикновена чаша и реши, че направо ще пие дирекно от големия съд с размери на стомна.

Забавният инцидент се случва, докато Филс изнасяше реч пред Общото събрание на ООН, и разбира се залата бе пълна с президенти и премиери от целия свят, които станаха свидетели на необичайното хаитянско изпълнение.

Възможно е в Хаити да имат навици да пият вода от всякакъв вид съдове, кой знае, но чаши и бокали са откривани при разкопките на древните месопотамски градове, сиреч отдавна са изобретени за конкретната цел известна от онези времена. 

В речта си Едгар Филс заяви, че Хаити е помогнала на други държави да „отхвърлят игото на варварския колониализъм“ и „не търси благотворителност, а справедливост и уважение“.

И точно тук, в момента, в който той започна да говори за уважение и започна да пие директно от каната, с което изгуби цялото уважение на залата на ООН. Разбира се, консумацията завърши с обилно поливане на ризата, сакото, вратовръзката и прочее на президента на Хаити, но

той невъзмутимо после се пооблиза и забърса с пръсти ъгълчетата на устата, за да спре струите вода, макар това да бе безсмислено вече.

Продължението след оливането, облизването и забърдването бе: „Рес… респект към достойнството…“

Минути преди Филс да заяви, че Хаити „не търси благотворителност“, той поиска „репарации“, за да се освободи от „невидимите вериги на това несправедливо минало“. После пак поиска „репарации“, за да постигне „неминуема справедливост“.

След това Филс насочи вниманието си към Съединените щати, където се разгоря огромен скандал за това дали имигрантите от Хаити ядат домашни котки и кучета. Кандидатът за президент на страната издигнат от Републиканската партия, който е против свободното нахлуване на мигранти Доналд Тръмп повдигна темата по време на неотдавнашния дебат с Камала Харис.

От името на хаитянския народ бих искал да отправя братски поздрав към всички приятели на Хаити, които проявиха солидарност към мигрантите от нашата страна и по-специално към тези, които живеят в Спрингфийлд, Охайо“, каза Филс и добави: “Американският народ отхвърля всяко подстрекаване към омраза към нашата общност.“

„Страстите, които естествено се пораждат по време на предизборна кампания, никога не трябва да служат като претекст за ксенофобия или расизъм в страна като Съединените щати – страна, изкована от имигранти от всички страни и превърнала се в модел на демокрация за света“, заключи Филс.

Но да припомним и скандала, който избухна в САЩ и по-конкретно в град Спрингфийлд, Охайо, в който жителите вдигнаха ръце от нахлуващите хаитяни.
На 11 септември медиите зад океана публикуваха историята на потърпевшите американци. Тогава се разбра, че градчето, което е било през 2020 г. едва 58 000 души, по решение на градските власти започва да пуска мигранти от островната държава, за да „събудят икономиката“ на града.

За по-малко от 4 години се стига до неконтролируем приток. Днес в града са влезли над 20 000 хаитяни, почти изцяло от млади мъже.

Млад хаитянин с току що хванат "улов" на патици от градския парк в Спрингфийлд САЩ

Хаитянин с пресен „улов“ на патици от градския парк в Спрингфийлд САЩ

Местните жители обаче вече са настръхнали, защото не е останала нито една жива патица от стотиците преди това в любимия им парк. Оказва се, че много от мигрантите предпочитали да се прехранват… с тях.

По време на заседание на градската комисия на 27 август местен жител заяви:

„хаитяните грабват патиците в парка, отрязват им главите и ги ядат“.

Проблемът се задълбочил, когато започнали да изчезват и домашните любимци на жителите на градчето, както и бездомните кучета. Местен жител написа в групата на града във Facebook, че котката на съседите му е изчезнала преди дни, но по-късно я видели „да виси на клон като заклан елен, а те [хаитяните] я заклали, за да ядат“.

Котките действително са част от хаитянската кухня, но не е ясно към този момент, какво правят с изчезналите кучета.

Друга местна жена каза на градската управа, че „не може да издържа повече“, тъй като мигранти от Хаити влизат в двора ѝ и разхвърлят умишлено всичко, за да тормозят нея и съпруга й.

Друга местната жителка Гленда Бейли заяви: „Те са станали окупатори. Това, което правят е да заменят населението на Спрингфийлд.“

Властта на града твърди, че жителите разпространяват зловредни слухове за изядените патици и котки, защото към този момент нямало нито едно доказателство, което да потвърждава разказите на очевидците.

Вероятно властта не смята снимките на разхождащ се хаитянин в Спрингфийлд за надеждно доказателство.

„Мисля, че е тъжно, че някои хора използват това като възможност да разпространяват омраза или да разпространяват страх“, каза заместник-директорът на обществената безопасност Джейсън Виа.

Жителите от Спрингфийлд в САЩ: Хаитяните изядоха патиците в парка. Няма ги и котките ни. Властите: Те съживиха икономиката ни

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!