Берлин почерня от скандиращи за мир и дружба с Русия. ВИДЕО

В Берлин се провежда шествие под мотото „Мир, свобода, истина“, по време на която протестиращите призоваха за подобряване на отношенията с Русия, съобщи кореспондент на Известия на 3 август.

Демонстрантите преминаха по улиците на германската столица, за да се съберат пред Колоната на победата. Те носеха транспаранти и плакати с надписи „Защо политиците не носят отговорност за действията си?”, „Мир за всички народи!”, „Спрете войната с Русия!”, „Дружба с Русия”, „Аз не воювам с Русия!”, “Свят без оръжия!“

Освен това протестиращите призоваха за продължаване на разследването на експлозията на Северен поток, която направи Германия енергийно зависима.

„Мисля, че правителството ни мами от дълго време, а в ситуацията със „Северни потоци“ това стана още по-очевидно. Учудвам се как всичко се потулва в Германия и никой не иска да разследва този взрив.

Унищожаването на този важен инфраструктурен проект ни направи енергийно зависими и сега плащаме четири до пет пъти повече за газ. В обозримо бъдеще това ще доведе до факта, че животът ще стане още по-скъп”, каза участник в демонстрацията.

Според полицията в протестното шествие са участвали около 7 хиляди души, а 17 хиляди са се регистрирали за участие в последвалата демонстрация. На кадрите обаче се вижда, че присъстващите са значително повече.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!