Белият дом увърта за изядения от канибали любим на Джо Байдън чичо „Боси“

По време на посещението си на военен мемориал близо до родния си град в Пенсилвания президентът на САЩ Джо Байдън намекна, че чичо му е бил изяден от канибали, след като самолетът му е бил свален по време на Втората световна война.

Припомняме думите му: „Той е летял с едномоторен самолет на разузнавателен полет над Нова Гвинея. Беше се записал доброволец. Бил е свален в район, където по това време в Нова Гвинея е имало много канибали“, каза президентът Байдън. „Така и не откриха тялото му.“ КритичноБГ ви информира за изказването на Байдън

В четвъртък прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер призна, че чичото на президента Байдън по майчина линия, Амброуз Финеган, когото той нарича „чичо Боси“, наистина е загинал по време на Втората световна война, когато самолетът му е паднал в Тихия океан, но не потвърди, че той е бил изяден от канибали, както Байдън изглежда намекна.

Когато в петък беше попитана за изказването му, говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че президентът е имал „емоционален момент“, когато го е направил.

„Президентът имаше много емоционален и според мен символичен момент. Той имаше възможност като президент да почете чичо си за службата му в униформа. Той имаше възможност да бъде там като президент, знаете, да говори с хората, които са рискували живота си в името на тази страна“, каза Жан-Пиер. Тя не отговори утвърдително на въпроса, дали „Чичо Боси“ е бил изяден от човекоядци.

Източник: Fox news

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!