Белият дом се обиди на WSJ за статията за умствената немощ на Байдън. Готви санкции

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън може да отговори на вестник „Wall Street Journal“ за публикацията му за старческата слабост на американския лидер, като преразгледа отношенията, които поддържа с изданието от години, съобщи списание „ Politico“, позовавайки се на свои източници.

След като интервюира 45 „осведомени политици“, Wall Street Journal описва непостоянното поведение на Байдън – от „свободни и спонтанни разговори“ до тихо „мънкане“ при четене на спомагателни листчета и дълги паузи.

През по-голямата част от мандата на Джо Байдън Белият дом оценяваше (високо) новинарските дейности на The Wall Street Journal …. Но сега тези отношения бяха сериозно изострени след публикуването на дълга статия за здравето и умствената яснота на президента„, заяви изданието.

Както беше отбелязано, Белият дом редовно е предоставял на журналистите на вестника възможността да задават въпроси на Байдън на пресконференции, участвал е в разработването на отделни материали на четири очи и е оценявал „неукрасения и суховат подход“ към отразяването на събитията от медията.

Публикуваната статия за влошеното здравословно състояние на американския лидер обаче беше възприета в Белия дом като част от партийна битка преди президентските избори през ноември на фона на слуховете, че собственикът на медията, медийният магнат Рупърт Мърдок, симпатизира на бившия президент Доналд Тръмп.

„Абсолютен и тотален редакционен провал от страна на WSJ. Чудя се от кого получавате заповеди“, коментира директорът по комуникациите на Белия дом Бен ЛаБолт статията на вестника в социалната мрежа X.

Както отбелязват събеседниците на Politico, президентската администрация е била „особено засегната“ от факта, че Wall Street Journal е бил мястото, където е публикувана тази новина.

По-рано Белият дом заяви, че Wall Street Journal разчита на източници сред републиканците в Конгреса, които от години тиражират подобни, според администрацията на американския лидер, „неверни твърдения“ по политически причини.

С дупките в публичните си речи и други „гафове“ най-възрастният президент в историята на САЩ редовно дава повод на политическите си опоненти да поставят под съмнение умствените му способности и професионалната му пригодност да управлява държавата, особено в светлината на плановете му да бъде преизбран за втори четиригодишен мандат.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!