Беларус: Украйна струпва бойна техника и войници на границата ни

от Лазар Лазаров

На границата на Беларус и Украйна е регистрирано увеличение на броя на украинските военнослужещи, включително тежко въоръжение. Това се казва в съобщение на Държавния граничен комитет на Беларус от 20 юни, предаде Известия.

„Напоследък в зоната на отговорност на Житомирския граничен отряд на Държавната гранична служба на Украйна е регистрирано увеличаване на групировката на украинските въоръжени формирования“, заявиха от агенцията.

От ведомството допълниха, че това се отнася и за силите за специални операции и Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на страната.

Отбелязва се, че в съседната територия са съсредоточени различни подразделения. Става дума и за американски бойни машини на пехотата Bradley, РСЗО HIMARS и германски части Gepard.

От Държавния граничен комитет добавиха, че се намират на украинската граница в засилен режим и заедно с Министерството на отбраната реагират на промените в ситуацията, като увеличават плътността на охраната по държавната граница.

От агенцията подчертаха, че всички възможни провокации ще бъдат незабавно потушени.

Минск многократно е посочвал подобни провокации от страна на Киев. За евентуални атаки от Украйна срещу Беларус се говори и на Запад. През май литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис не изключи, че режимът в Киев може да атакува територията на Беларус, ако там има „военни цели“, свързани с Руската федерация.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!