Байдън вбеси американците с неуместна шега, че земята в опожарените Хаваи била: „гореща, човече“

Президентът на САЩ Джо Байдън посети Мауи /Хаваи/ след смъртоносните горски пожари, които убиха над 110 души. Абсолютно неуместната му шега за „горещата земя“ след опустушителния огън не се хареса на много потребителите на X, пише Foxnews.

Байдън пристигна на Хавайските острови днес, за да види последиците от опустошителните горски пожари, които отнеха живота на над 110 души. Преди речта си той се срещна и стисна ръката на група официални лица, като се спря пред спасително куче. Докато галеше кучето, той се пошегува с ботушите, които бяха сложени на лапите на животното, за да го предпазят от изгаряния, заради нажежената от слънцето земя.

Байдън се обърна към журналистите с въпроса: „Момчета, хващате (виждате) ли ботушите тук?“. Умихна се и добави: „Това е гореща земя, човече“.

Споменаването на това колко „гореща“ е земята на Хаваи и то след смъртоносните горски пожари се стори неуместна на много потребители на социалните мрежи, които видяха клипа.

Основателят на „Харисън Метал“ Майкъл Диъринг отбеляза: „Нищо не говори за лидерство така, както да се гавриш с кучетата, издирващи човешки тела“.

Консервативният коментатор Роби Старбък написа: „Представете си, че ваш близък е изгорял преди по-малко от месец и когато Байдън най-накрая ви посещава след ДВЕТЕ си ваканции, той се шегува с това колко гореща е земята. Боли.“

Мили Боже, нека това да е просто сенилност„, написа в Туитър авторът на RedState Бончи.

Водещият на радио Fox News Джими Файла се пошегува: „Байдън кацна в Мауи и се пошегува колко гореща е земята. Следващата му стъпка е да се отправи към Пърл Харбър и да си поръча рунд от камикадзета„.

След като видеото стана популярно, заместник-прессекретарят на Белия дом и старши съветник по комуникациите Андрю Бейтс отвърна на критиките, наричайки ги „безкласни и глупави“.

Байдън беше критикуван за реакциите си за горските пожари.

На 14 август той заяви, че няма „никакъв коментар“ относно нарастващия брой на загиналите в района.

На следващия ден Байдън каза, че той и първата дама Джил Байдън планират да посетят Хаваите „веднага щом могат“.

Кметът на окръг Мауи Ричард Бисен съобщи, че около 850 души все още са в неизвестност.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!