Сенатор Ранд Пол: Байдън укрива мащаба на корупцията в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън има информация за мащаба на корупцията в Украйна , но все още не е докладвал за нея. Това заяви сенаторът републиканец Ранд Пол на 11 октомври в интервю за Fox News .

„Знаем, че администрацията на Байдън има секретни доклади относно разхищението и корупцията там, но все още нищо не е оповестено публично. Украйна исторически се е настанила в списъка на най-корумпираните страни“, каза сенаторът.

Според Пол, Съединените щати трябва да назначат специална инспекция, която да следи за изразходването на финансовата помощ, отпусната на Украйна. Той посочи като пример опита от Афганистан, където американска проверка установи неоснователно прахосване на десетки милиарди долари.

На 6 октомври, украинският президент Володимир Зеленски, след срещата на върха на Европейската политическа общност в Испания, обвини Русия в разпространение на невярна информация за украинската корупция .

На 5 октомври премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви, че борбата с корупцията ще стане една от ключовите области на единния план за реформи на страната до 2027 г.

Журналистът от CNN Фарид Закария изрази изненада на 4 октомври от опитите на Зеленски да оправдае корупцията в страната си .

Ден преди това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че Украйна е „оазис на корупцията“, а нейният президент в момента е в доста трудна позиция и започва да притеснява Европа и Съединените щати.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече