Байдън си призна с половин уста за своя грешна политика, създала проблеми в САЩ

В петък президентът на САЩ Джо Байдън призна пред журналисти, че дори той има опасения, че югозападната граница на страната е компрометирана – изненадващо признание предвид твърденията на републиканците от Конгреса, че администрацията му е проявила небрежност при справянето с незаконното преминаване на границата и имиграцията.

Признанието си държавния глава направи пред кореспондентката на Fox News Джаки Хайнрих, след като тя попита президента дали смята, че границата е сигурна.

„Не, не е“, отговорил Байдън, според Fox News. „Не съм вярвал в това през последните 10 години“, каза той и добави чего бил казвал през това време, което не е така: „И съм го казвал през последните 10 години …“.

Когато президентът на САЩ беше попитан дали смята, че имиграционната му политика стимулира нелегалното преминаване на границите, той отговори отрицателно.

Вътрешното министерство на САЩ заяви миналия месец, че броят на влезлите мигранти без документи в страната практически се е удвоил, откакто 46-ият президент положи клетва, 20 януари 2021 г. Според някои данни броят на пресеклите границата е шест милиона души.

В края на декември, КритичноБГ писа, че хиляди мигранти и кандидати за убежище се придвижват бавно на север през южния мексикански щат Чиапас, надявайки се да достигнат границата със САЩ, ден преди висши американски служители да посетят Мексико, за да обсъдят миграцията.

Никой не знае вече, колко са мигрантите в масивната колона тръгнала пеш към САЩ

Президентът обсъди възможни инициативи по границата през изминалия петък с членове на Конгреса по време на Зимната среща на Конференцията на кметовете на САЩ в Белия дом.

Вярвам, че се нуждаем от значителни промени в политиката на границата, включително промени в нашата система за предоставяне на убежище, за да гарантираме, че разполагаме с необходимите органи за контрол на границата“, каза Байдън и добави: „Готов съм да действам.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!