Байдън си искал участие и във втория дебат

Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да участва във втория кръг от дебатите между кандидатите за поста държавен глава, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на неназован съветник на американския лидер. Вътрешният човек отбелязва, че катастрофалният първи кръг няма да повлияе на решимостта на домакина на Белия дом.

Байдън все още планира да участва във втория кръг от дебатите през септември, категоричен е източникът.

Президентският съветник добави, че кампанията на Байдън работи за намирането на положителни аспекти в първия кръг от дебатите с бившия ръководител на Белия дом Доналд Тръмп, които могат да бъдат използвани в полза на имиджа на демократа.

По-рано CNN проведе проучване сред американци за отношението им към дебата Байдън-Тръмп. По-голямата част от телевизионните зрители – 67% – решиха, че бившият американски лидер е победил настоящия глава на Белия дом. Известно е, че каналът е популярен сред привържениците на Демократическата партия, която Байдън представлява.

Само 33% от зрителите смятат за победител действащия президент. В същото време 57% от анкетираните заявяват, че им липсва доверие в способността на демократа да ръководи страната. За републиканеца това смятат 44% от зрителите.

По-рано обкръжението на американския лидер каза, че Байдън е загубил дебата с Тръмп, защото е бил…  прекалено подготвен.

Източници казват, че заради това американският лидер е обърнал внимание дори на незначителни детайли.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!