Байдън събира пари за кампанията си и не му е до Швейцария. Праща веселата Харис

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще участва в конференция за Украйна в Швейцария, съобщиха от пресслужбата на Белия дом. Отбелязва се, че тя ще бъде придружена от съветника на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан.

Камала Харис ще пътува до Люцерн, Швейцария, на 15 юни, за да участва в среща на високо равнище, посветена на мира в Украйна. <…> Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще се присъедини към вицепрезидента в представянето на Съединените щати на срещата на върха“, се казва в публикацията.

Вицепрезидентката на САЩ, която от медиите беше кръстена „словесна салата“, заради често обърканите си изказвания наскоро влезе в обяснение, защо се смее толкова много. На 28 април т.г. Харис отвори тема за критиките относно смеха си в предстоящо интервю. В предаването „Шоуто на Дрю Баримор“, което ще бъде излъчено в понеделник, Харис призна, че хората често обичат да се подиграват на публичните личности, когато се спънат или паднат, а след това спомена за приказките за това как се смее, пише The Hill.

„По-рано ме попитахте за това какво означава да бъдеш, примерно, първата жена (има предвид вицепрезидент). И, знаете ли, това е смешно, защото хората все още трябва да свикват с това, нали?“ Харис казва в клипа, получен от Mediaite.

„Искам да кажа, че моите служители, например, понякога ми показват малки неща, които просто ме разсмиват“, продължи тя. „Очевидно някои хора обичат да говорят за начина, по който се смея“.

В съобщението за ангажимента ѝ към срещата в Швейцария се допълва, че по време на събитието Харис ще потвърди „подкрепата си за народа на Украйна в защитата му срещу продължаващата руска агресия“. Освен това участието на САЩ ще подчертае ангажимента на Белия дом за осигуряване на „справедлив и траен мир“, основан на териториалната цялост, както и на принципите на Устава на ООН.

По-рано политическият анализатор от Русия Сергей Марков заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън няма да участва в конференцията за Украйна в Швейцария, защото ще събира пари за предизборната си кампания. Експертът отбеляза, че американският лидер ще дойде на срещата на върха на Г-7 в Италия, но ще се върне във Вашингтон преди украинската среща на върха. Той нарече решението на президента сензация.

Конференцията, посветена на Украйна, ще се проведе в швейцарския град Бюргенсток от 15 до 16 юни. Както заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, събитието няма перспектива без участието на Русия в него. Дипломатът призова да се вземе предвид позицията на Москва по отношение на конфликта.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!