Байдън с изигралия Люк Скайуокър Марк Хамил: „Нека силата бъде с теб“. Потребители в „Х“ сипят подигравки

Потребителите на социалните мрежи се подиграха на официалния пост на президента Байдън и актьора Марк Хамил в „Деня на Междузвездните войни“ този уикенд, пише FOX News.

Хамил, актьорът, който изигра легендарния герой от „Междузвездни войни“ Люк Скайуокър, се присъедини към президента Байдън в Овалния кабинет тази седмица, за да отбележи 4 май, известен като „Ден на Междузвездните войни“.

В публикация, споделена в официалния президентски акаунт на Байдън в X, преди това Twitter, той и 72-годишният актьор от фантастичния филм споделиха с последователите на президента малко настроение на тема „Междузвездни войни“, пише медията.

Президентът се записа в кабинета си, казвайки: „Нека четвъртият бъде с вас“. Четвърти май, както писахме вече по-горе, е неофициален Ден на „Междузвездни войни“. Репликата на Байдън е игра на думи свързана с известната джедайска фраза „Нека силата бъде с теб“ – May the Fourth/Force be with you.

След като Байдън произнася фразата, Хамил влиза в кадър и добавя: „Винаги“. Само за няколко часа клипът събра над 3 милиона гледания.

Хамил каза пред медиите, че Байдън му казал да го нарича „Джо“, на което Хамил предложил алтернативен вариант: „Мога ли да ви наричам Джо-би-Уан Кеноби?“ „Това му хареса“, каза Хамил. Той похвали и „законодателните успехи“ на настоящия президент.

Въпреки проявата на добра воля към легионите от фенове на „Междузвездни войни“, посланието на Байдън и Хамил бе посрещнато с тежък сарказъм от критиците на президента в събота сутринта.

Разследващият репортер Дрю Ернандес се подиграва на клипа, като казва: „Марк Хамил работи за Байдън. Това е върховна погнуса.“

Консервативната група ForAmerica отговори на публикацията на Байдън с мемe на класическия герой от „Междузвездни войни“ Оби-Уан Кеноби, заявявайки: „Това е ниво на глупост, което не съм виждал отдавна.“

Популярният инфлуенсър в подкрепа на Тръмп Brick Suit добави: „Най-смешното е, че Джо в момента е в Делауеър и вече е забравил, че е казал това.“

Политическият коментатор Брилин Холиханд пък осъди Байдън за това, че популяризира подобен тип съдържание, докато в американските колежански кампуси продължава да цари хаос.

„Симпатизанти на тероризма затварят колежански кампуси и скандират „Смърт на Америка“, докато свалят американски знамена на американска земя… Може би туитвайте за това, вместо за „Междузвездни войни“ – каза той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!