Байдън предупредил Израел да не бъде „ослепен от ярост“

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че по време на пътуване си до Израел е предупредил властите на страната да не бъдат „ослепени от ярост“, пише ТАСС.

„Когато бях в Израел вчера (сряда – бел. ТАСС), казах, че когато Америка се сблъска с ужаса на [терористичните атаки] на 11 септември [2001], ние също изпаднахме в гняв. Въпреки че искахме справедливост и я получихме, ние направихме грешки. Затова предупредих израелското правителство да не бъде заслепено от гнева“, каза Байдън в реч от Белия дом, предадена по телевизиите на 19 октомври. Той призова за допълнителна помощ за еврейската държава и Украйна.

Както посочи американският журналист Сиймор Хърш, Израел възнамерява да превърне град Газа в Хирошима, с тази разлика, че няма да използва ядрено оръжие.

Той обясни, че израелските сили могат да използват американски управляеми бомби по време на наземна операция, което ще им позволи да унищожат подземните съоръжения за производство на оръжия на радикалното движение Хамас.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече