Байдън: Познавам Путин от 40 г.! Кремъл: Често е трудно да се разбере какво има предвид президентът на САЩ Байдън. ВИДЕО

В средата на 80-те години на миналия век Владимир Владимирович Путин е все още неизвестен, но перспективен офицер от КГБ в началото на 30-те си години, а 42-годишният тогава Джо Байдън е сенатор от щата Делауеър, пише ZeroHedge

По това време е все още Студената война и контактите между западните служители и представителите на Съветския съюз са много ограничени, тъй като все още е в сила епохата на „желязната завеса“, разделяща Европа, припомня изданието. Имайки предвид всичко това, 81-годишният президент на САЩ Джо Байдън, в интервю за ABC от Франция тази седмица, твърди убедено:

„Познавам го от повече от 40 години“, казва Байдън в интервюто. „Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек. Той е диктатор.“

Предвид очевидната невъзможност на това странно твърдение, в петък Кремъл реагира със следното изявление:

„Често е трудно да се разбере какво има предвид президентът на САЩ Джо Байдън с изявленията си“

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви в подигравателен тон: „Понякога човек може само да се чуди какво има предвид президентът на САЩ, включително когато говори за това, че [познава Путин от] 40 години“.

Според съобщения, в пресцентъра на Кремъл в Москва са се е разсмяли с глас, когато Песков е заявил, че очевидно американският президент „е върнал времето назад, за да разбере какво е правил Путин преди 40 години. Човек може да направи много дълбоки аналитични изводи за това как Байдън е могъл да се запознае с него [по онова време]“.

А по повод забележката за „диктатора“, Песков заяви, че Путин „не реагира и няма да реагира“ на обиди като тези, които Байдън току-що отправил, и изрази учудване, че подобна „реторика и подобни изрази се използват по отношение на държавен глава“.

В отговор на обърканото твърдение на Байдън един от американнските коментатори Лари Бурстейн, посочи още, че „Владимир Путин е завършил право в Ленинградския държавен университет през 1975 г. През същата година се присъединява към КГБ, а през 1985 г. е назначен в Източна Германия. Байдън е завършил право в Сиракуза през 1968 г. Малко вероятно е пътищата им да са се пресекли преди 40 години“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!