Байдън подписа законопроект за бюджета на правителството на САЩ. Има ли пари за Украйна и Израел?

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, одобрен от двете камари на Конгреса на САЩ, за временно финансиране на работата на федералното правителство без помощ за Израел и Украйна. Това съобщиха от пресслужбата на Белия дом.

Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ

Законопроектът беше подкрепен от Сената на САЩ на 15 ноември и одобрен от Камарата на представителите на 14 ноември. Байдън, който в момента участва в срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в Сан Франциско, трябваше да подпише документа до 18 ноември.

Инициативата осигурява непрекъснато финансиране на работата на няколко правителствени програми и агенции, включително в областта на селското стопанство, енергетиката, военното дело, транспорта и жилищното строителство, до 19 януари 2024 г. Финансирането на работата на други ведомства и програми се предлага да бъде удължено до 2 февруари 2024 г. Законопроектът не предвижда средства за подкрепа на Израел и Украйна.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече