Байдън обърка името на вдовицата на Навални

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Президентът на САЩ Джо Байдън, говорейки за срещата си с вдовицата на блогъра Алексей Навални (включен от Росфинмониторинг в регистъра на организациите и лицата, замесени в екстремистка дейност или тероризъм) Юлия, я нарече Йоланда. Неправилното име се чува във видеозапис, заснет на 23 февруари по време на обръщението на Байдън към журналистите, и е запазено в президентското изявление, публикувано на уебсайта на Белия дом.

„И едно нещо, което ми стана ясно, е, че Йоланда (Юлия Навальная – ред.) ще продължи да се бори докрай и няма да се откаже“, каза Байдън.

Срещата на Байдън с вдовицата и дъщерята на Навални Дария се състоя на 22 февруари. По време на него той обяви въвеждането на нови санкции срещу Русия на фона на съобщенията за смъртта на блогъра.

Смъртта на Навални беше обявена на 16 февруари от руската Федерална пенитенциарна служба за Ямало-Ненецкия автономен окръг. Казаха, че след разходката се почувствал зле и почти веднага загубил съзнание. На място веднага пристигнали медицински работници от колонията, извикана е и линейка. Лекарите констатираха смъртта на затворника. По-късно източникът на Известия съобщи, че причината за смъртта на Навални е отделен кръвен съсирек.

На 19 февруари прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече неприемливи обвиненията на Русия в смъртта на Навални, идващи от представители на западни държави. На следващия ден той каза същото за подобни обвинения от вдовицата на Навални, като добави, че те са „неоснователни“ и „хамски“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!