Байдън грозно обиди Путин! Нарече го…

от Лазар Лазаров

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Американският президент Джо Байдън отново се изказа грубо за руския си колега Владимир Путин. Думите му са цитирани от журналистическия пул на Белия дом, съобщава Lenta.

По време на частно събитие в Сан Франциско, говорейки пред дарители като част от събирането на средства за предизборната кампания, Байдън е обидил руския лидер, като го  е нарекъл „луд“.

Отбелязва се, че президентът на САЩ е използвал фразата crazy S.O.B. по отношение на Путин. („луд кучи син“). Той заявява това в контекста на хипотетична ядрена заплаха. „Имаме луди кучи синове като Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт, но екзистенциалната заплаха за човечеството е климатът“, посочва американският държавен глава.

Това не е първият път, когато Байдън обижда руския президент. Преди това той е наричал Путин „диктатор“, „смъртоносен диктатор“, „бандит“, както и „касапин“ и „военен престъпник“. 

Владимир Путин по-рано отговори на изявленията на американския президент:

„Що се отнася до изказването на моя американски колега, ние наистина, както той каза, се познаваме лично. Какво щях да му отговоря? Бих му казал: „Бъди здрав! Желая му много здраве“.

Той също така отговоря на думите на Байдън с поговорката: “ Който обижда други, обижда себе си“. „И тя не е случайна, не е просто детска поговорка и шега.“ Психологическият смисъл на това е много дълбок: ние винаги виждаме собствените си качества в другия човек и мислим, че той е точно като нас“, пояснява Путин.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев също коментира обидите срещу Путин. В изявление той посочва, че Москва спазва правилата на благоприличието и не говори за това, че някои хора имат ясни признаци на деменция и са на път да стигнат до старчески маразъм.  Той също така подчертава, очевидно имайки предвид проблемите на самия Байдън, че „никой не си спомня дядовците, които падат по стълбите на самолета“, забравят пътя до офиса и отиват „някъде в храстите“.

„Това е въпрос на култура и образование“, заключва Медведев.

На свой ред прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков подчертава, че изявленията на Байдън са „много лоши“ и показват, че той „категорично не иска да подобри отношенията с нашата страна“.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!