Байдън е с COVID. Хремав и кашлял: „Няма да се отървете от мен толкова бързо“

Според Белия дом президентът Байдън е дал положителна проба за COVID по време на предизборна кампания в Невада и изпитва леки симптоми, пише американското издание Axios.

В сряда той е трябвало да произнесе програмна реч на националната конференция на UnidosUS – голяма организация за граждански права, фокусирана върху латиноамериканците.

Но 90 минути след планираната му поява президентът на UnidosUS Джанет Мургия излезе на сцената, за да се извини за закъснението и да обясни отсъствието на Байдън.

„Той каза да предам на хората си, че няма да се отървем от него толкова бързо. Ще имаме възможност да го чуем директно в бъдеще“, каза Мургия.

В изявление на Белия дом се казва, че Байдън е ваксиниран и ще се самоизолира в Делауеър, като същевременно ще изпълнява „всичките си задължения пълноценно“.

Лекарят на президента заяви, че той има хрема, кашлица и неразположение или дискомфорт, но че се е чувствал добре.

„Днес следобед тестът ми за COVID-19 беше положителен, но се чувствам добре. Благодаря на всички за добрите пожелания“, каза Байдън в публикация в X.

„Ще се изолирам, докато се възстановя, а през това време ще продължа да работя, за да свърша работата си за американския народ“, добавя той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!