Бърни Сандърс към Израел: Спрете безразборното избиване на невинни хора!

Палестинските деца са също толкова важни, колкото и израелските и американските

„Безразборното“ избиване на невинни жертви от страна на Израел в ивицата Газа е неприемливо, заяви в събота американският сенатор Бърни Сандърс, пише Анадолската агенция

Той добави, че това е „един от най-ужасяващите моменти в съвременната история„, но написа в X, че „Израел има право да се защитава. Не мисля, че някой не е съгласен с това.

Но това, което те правят сега по безразборен начин, бомбардирайки бежански лагери, бомбардирайки линейки, убивайки хиляди невинни мъже, жени и деца в нарушение на международното право, просто не е приемливо. Това трябва да спре.“

Той уточни, че САЩ предоставят 3,8 милиарда долара всяка година на Израел.

Сега те могат да кажат, че не искат парите, добре. Но ако искат да вземат нашите пари и (президентът на САЩ Джо) Байдън иска да им даде още повече, трябва да признаят, че не могат да обиждат американските ценности, това, което защитаваме, това, което защитава цивилизованият свят.

Сандърс изрази задоволство от зачестилите искания за спиране на бомбардировките и заяви: „Тези хора нямат вода, нямат храна, нямат гориво. Болниците им са бомбардирани. Това е пълна катастрофа.“

Като изтъкна, че стотици хиляди жители на Газа са били разселени, Сандърс отбеляза, че много от тях живеят в пренаселени условия в обектите на ООН.

Така че сме изправени пред хуманитарна катастрофа. Съединените щати отделят много пари за Израел. А нашата работа е да кажем: да, имате право да се защитавате, но палестинските деца са също толкова важни, колкото и израелските, колкото и американските.

Спрете безразборното избиване на невинни хора„, добави той.

По-рано тази седмица израелската армия разшири въздушните и наземните си атаки срещу ивицата Газа, която е подложена на непрестанни въздушни удари след изненадващата офанзива на Хамас на 7 октомври.

Броят на загиналите в резултат на израелската агресия срещу ивицата Газа от 7 октомври насам е 9500 души, включително 3900 деца и 2509 жени“, заяви на пресконференция Салама Маруф, ръководител на медийната служба на ивицата Газа.

Убити са повече от 1538 израелци.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече