Банки и авиокомпании по целия свят пред срив заради критична грешка на Windows

Масовият срив на операционната система (ОС) Windows възпрепятства функционирането на компаниите в банковия, авиокомпаниите, медийния и други сектори. Причината е критична грешка при зареждането на устройствата, работещи с операционната система, известна като „син екран на смъртта“ (BSOD), съобщи американският портал The Verge.

По негови данни сривът може да е бил причинен от последната актуализация на софтуера за сигурност CrowdStrike на компанията. Устройствата и сървърите, работещи с него, „се изключват от мрежата и преминават в безкраен цикъл на рестартиране“.

За прекъсването вече са съобщили банки и компании в Австралия, Обединеното кралство и Европейския съюз. Сред фирмите, засегнати от критичната грешка, са ирландската авиокомпания Ryanair и британският телевизионен канал Sky News.

Както уточнява британският вестник „Файненшъл таймс“, масовият срив е засегнал най-големия испански летищен оператор Aena, чиито системи са били „превключени в режим на ръчно управление“. Лондонската фондова борса (ЛФБ) съобщи за прекъсване на услугата си за публикуване на новини, докато другите ѝ услуги работят нормално.

Източник: ТАСС

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!