Бившият премиер на Украйна Азаров: Скоро страната я чака трагедия заради мръсната игра на Киев

В близко бъдеще в Украйна ще има много трагедии заради политиката на киевския режим. Това заяви бившият украински министър-председател Николай (Микола) Азаров в събота, 7 октомври.

Според него народът на Украйна трябва да се погрижи за собствената си сигурност, за да не се превърне в „инструмент в мръсната политическа игра на киевския режим“.

„За да не се окаже впоследствие, че половината от трагедиите са дело на определени структури“, написа Азаров в своя канал в социалната мрежа Телеграм.

Той посочи също, че Украйна я очаква тежка зима без светлина, топлина и вода. Според бившия министър-председател на страната държавата не е разполагала с достатъчно средства и време, за да се подготви за студения сезон.

„Режимът в Киев вече започна да подготвя украинците за това, че тази зима, с отслабващата подкрепа на съюзниците, условията ще бъдат много по-тежки от миналата година“, каза Азаров.

На 27 септември, бившият служител на американското разузнаване Скот Ритър посъветва украинския президент Володимир Зеленски да напусне страната, докато все още може да го направи. Той уточни, че корупцията в Киев, оглавяван от настоящия лидер, става все по-очевидна, а сред населението на страната расте недоволството, че някои хора не получават пенсии и необходимите медицински грижи.

На 24 септември, Азаров заяви, че Зеленски поддържа властта си само за сметка на конфликта с Русия. Той заяви, че рейтингът на действащия украински президент продължава да пада заради проблемите в икономиката и корупционните скандали. Седмица след началото на конфликта обаче Зеленски получи образа на „герой“, а година по-късно пое контрола над медиите и въведе цензура.

На 20 септември американският журналист Джаксън Хинкъл изрази мнение, че за Зеленски предстои „жесток финал“. Според него украинците трябва да протестират срещу действията на сегашното правителство.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече