Стивън Брайън: ВСУ се предават все повече и не изпълняват заповеди. Украйна вече е загубила

от Лазар Лазаров

Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха да се предават по-активно и по-често отказват да изпълняват заповеди. Toва пише бившият служител на Пентагона (помощник заместник-министър на отбраната ) Стивън Брайън  в статия за хонконгското издание на Asia Times., предава Известия.

Според Брайън  вече има много примери във въоръжените сили на Украйна, когато военните отказват да изпълняват заповеди. Освен това, добавя той, цял взвод се е предал на въоръжените сили на Руската федерация при условие, че войниците от това подразделение няма да участват в обмен на пленници с Украйна, тъй като в родната си страна ще бъдат или затворени, или върнати на фронтовата линия.

Брайън  нарича нарича странна тактиката на украинското командване, което изпраща части да отвоюват територии, освободени от руските въоръжени сили, като град Авдеевка в Донецката народна република (ДНР). Много войници от украинските въоръжени сили загиват при подобни атаки, такива операции е неуместно да се провеждат в условията на остър недостиг на личен състав, отбеляза бившият служител на Пентагона.

Според него Украйна бързо наближава момента, в който нейната армия и народ ще трябва да решат доколко продължаването на военните действия отговаря на националните интереси на страната. По думите му конфликтът в Украйна може да приключи поради факта, че украинските въоръжени сили решат, че повече не могат да воюват. Те ще откажат да изпълняват заповедите на властите в Киев и може би ще се опитат да сменят ръководството на правителството, смята той.

Брайън  също така отбелязва, че европейските лидери знаят какво се случва в този конфликт, но не искат да бъдат честни нито пред себе си, нито пред хората в своите страни, а подкрепят Украйна, която вече е загубила на бойното поле.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!