Армения си каза, защо не подкрепя Москва. Били искрени

от Лазар Лазаров

На фона на наскорошната ескалация на напрежението по армено-азербайджанската граница, арменският премиер Никол Пашинян е заявил, че Ереван не е съюзник на Москва по украинския въпрос, предава ТАСС

„Отдавна казвам, че по отношение на украинския въпрос Армения не е съюзник на Русия. Това е нашата искрена позиция. Болезнено е, че не можем да повлияем на ситуацията. Украинският народ е наш приятелски народ“, е заявил Пашинян на среща с представители на Арменска диаспора в Германия.

Както съобщи наскоро Критично, Армения и Азербайджан си размениха обвинения за стрелба по границата, която отне живота на двама арменски военнослужещи, а един азербайджански граничар бе ранен. 

Напрежението между Армения и Азербайджан ескалира. Москва реагира!

Арменският лидер отбелязва, че Алматинската декларация (от 1991 г.) обхваща всички, не само Армения, тъй като е подписана от бивши съветски републики, включително Русия и Украйна, признали границите си взаимно. 

„Декларацията признава границите и териториалната цялост на републиките. Същата логика работи и по отношение на украинския въпрос. Декларацията обхваща всички. И ако я нарушим, всичко може да бъде разрушено“, заключва Пашинян.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!