МВР на Армения към разярените граждани щурмуващи правителството: Не се поддавайте на провокации

Министерството на вътрешните работи на Армения препоръчва на хората, събрали се пред сградата на правителството в Ереван и протестиращи във връзка със ситуацията в Нагорни Карабах, да се въздържат от незаконни действия. Това се посочва в изявление на ведомството.

„Призоваваме ви да не се поддавате на евентуални провокации, призиви и действия, провокиращи незаконни действия по време на масовата акция.

Призоваваме ви да се въздържате от всякакви стъпки, насочени към нарушаване на обществения ред, противообществени и незаконни действия.

Министерството на вътрешните работи ще изпълнява функциите си, насочени към осигуряване на обществения ред, които ще бъдат по-ефективни в случай на високо гражданско съзнание и подкрепа на обществото ни“, се казва в изявлението.

Ситуацията пред сградата на арменското правителство е напрегната, като хиляди протестиращи искат оставката на министър-председателя Никол Пашинян и го обвиняват в бездействие по отношение на ситуацията в Нагорни Карабах, където се развиват военни действия.

На 19 септември започна поредното изостряне на обстановката в Нагорни Карабах. Баку обяви началото на „антитерористични мерки от местен характер“ и поиска изтегляне на арменските военни от региона. Ереван заяви, че в Карабах няма арменски въоръжени сили, и нарече случващото се „мащабна агресия“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече