Армения гони руските граничари от летището в Ереван

от Лазар Лазаров
Армения Пашинян

Служителите на граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия трябва да прекратят работата си на летище Звартноц, (главното летище на Армения в столицата Ереван бел.ред.). Това е заявил на брифинг председателят на арменския парламент Ален Симонян в коментар относно новината, че републиканските власти на Армения вече са взели съответното решение, предава ТАСС.

„Не съм участвал в такава дискусия, но смятам, че би било правилно те (руските граничари – бел. ТАСС) да заминат оттам. Не съм сигурен, че ще защитят границите на страната ни“, уточнява той.

Председателят на парламента заявява, че в резултат на действията на служители на ФСБ границите на републиката неведнъж са ставали „по-уязвими“. „Те дойдоха в Нагорни Карабах и какво направиха? Дойдоха, за да изведат арменците от Нагорни Карабах?“, отбелязва Симонян.

Критично припомня, че Армения замрази участието си в ОДКБ под претекст, че организацията не изпълнява ефективно задължението си по опазването на сигурността на страната. По рано  арменският премиер Никол Пашинян заяви, че Ереван не е съюзник на Москва по украинския въпрос.

Армения си каза, защо не подкрепя Москва. Били искрени

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!