Ърл Расмусен: Западът тласка Северна Корея и Русия да разширят военното и икономическо сътруничество. ВИДЕО

Северна Корея и Русия ще разширят сътрудничеството си. Това мнение изрази на 18 юни в разговор с „Известия“ подполковникът от армията на САЩ в оставка Ърл Расмусен в навечерието на срещата между президента на Русия Владимир Путин и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.

„Мисля, че КНДР и Русия поддържат доста приятелски отношения от дълго време, а напоследък, струва ми се, те разшириха сътрудничеството си. И това ще продължи“, каза Расмусен.

Подполковникът не вижда причина да не се стигне до сближаване и разширяване на партньорството, като се има предвид, че и двете страни са под санкции от САЩ и Запада.

„Срещата има за цел да покаже, че отношенията са силни. Те ще обсъдят по-нататъшно военно сътрудничество и, мисля, икономическо сътрудничество. Символично е, че това се случва точно на фона на провалената украинска мирна конференция и срещата на Г-7“, сподели Расмусен.

Той смята, че действията на САЩ срещу тези две страни ги тласкат една към друга.

По-рано същия ден Путин обяви активното развитие на многостранно партньорство между Руската федерация и КНДР. Той също така отбеляза, че Пхенян е бил и остава убеден съмишленик и поддръжник на Русия. Президентът подчерта, че Москва е готова да развива тясно взаимодействие между страните: това включва изграждане на механизми за търговия и взаимно разплащане, които не са контролирани от Запада, развитие на академичната мобилност между университетите в страните и увеличаване на туризма.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!