Арестуваха мъж с оръжие пред митинг на Тръмп. Шериф: Спасихме го от покушение. Мъжът: Глупости, аз съм артист

Вем Милър

Арестуваха мъж с оръжие пред митинг на Тръмп. Шериф: Спасихме живота му. Мъжът: Глупости, аз съм артист

Местната полиция арестува въоръжен мъж пред митинг на Доналд Тръмп в Калифорния, а шерифът заяви, че е предотвратен трети опит за убийство – въпреки че остави заподозрения да си ходи, след като плати минимална гаранция за носенето на огнестрелното оръжие. Това пише New York Post.

„Наистина вярвам, че предотвратихме още един опит за убийство“, каза шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко пред репортери в неделя, след като заподозреният Вем Милър беше арестуван на контролно-пропускателен пункт извън митинга на Тръмп в Коачела Вали.

Вем Милър

49-годишният Милър е бил заловен на полицейски контролно-пропускателен пункт, за който се твърди, че се е опитвал да влезе на митинга с фалшив журналистически пропуск – но когато ченгетата забелязват, че колата му не е регистрирана, те претърсват превозното средство и откриват тайник, в който намират фалшиви паспорти и шофьорски книжки, заедно с пушка, зареден пистолет и пълнител.

Срещу него са били повдигнати обвинения за носене на оръжие и след това беше освободен, след като е  платил гаранция от 5000 долара, но шерифът е заявил пред Riverside Press-Enterprise, че неговият отдел на практика е спасил живота на Тръмп.

Федералните агенции обаче изглежда не са съгласни.

Сикрет сървис смятат, че е малко вероятно Милър да се е опитвал да убие президента, а ФБР не го разследва като такова, казаха източници пред The ​​Post, които отбелязаха, че Милър е член на антиправителствена крайнодясна група и вероятно е имал оръжия за самозащита.

Тайните служби по-късно казаха, че Тръмп не е бил изложен на риск по време на митинга.

„Сикрет сървис на САЩ оценяват, че инцидентът не е повлиял на защитните операции и бившият президент Тръмп не е бил в опасност“, се казва в съвместно изявление на агенцията и ФБР. „Въпреки че към момента не е извършен федерален арест, разследването продължава.“

По-късно въоръженият заподозрян, който беше арестуван по обвинения в носене на оръжие пред митинга на Доналд Тръмп в Калифорния, отрече твърдението на местния шериф, че е искал да убие бившия президент, наричайки обвиненията му „глупости“.

49-годишният Вем Милър е заявил, че е поддръжник на Тръмп.

„Тези обвинения са пълни глупости“, каза Милър пред новинарското издание. „Аз съм артист, аз съм последният човек, който би причинил насилие и вреда на някого.“ 

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ и кандидат за поста

Доналд Тръмп, бивш президент на САЩ и кандидат за поста

Милър, за когото източници на The Post твърдят, че е част от крайнодясна антиправителствена група, каза, че е бил поканен на митинга от ръководителя на републиканската партия на окръг Кларк и е бил с риза и шапка на Тръмп, когато се е натъкнал на властите в контролно-пропускателният пункт.

Тръмп оцеля на косъм при опит за убийство през юли, когато куршум на стрелец улучи ухото му на предизборен митинг в Бътлър, щата Пенсилвания.

През септември друг мъж беше обвинен в опит за убийство на Тръмп, след като агенти на Сикрет сървис го откриха да се крие с пушка близо до голф игрището на Тръмп в Палм Бийч. Той не се признава за виновен. 

Раян Рут

Раян Рут

Тогава стана ясно, че мъжът е бил въоръжен с автомат „Калашников“ (АК-47), чието дуло се е показало над огражденията, докато се е опитвал да се промъкне в близост до бившия президент, за да открие огън. Въпросното оръжие по-късно беше намерено, след като предполагаемия нападател е бил заловен от Сикрет сървис. То е било снабдено с телескопичен мерник за точност на стрелбата на големи разстояния.

Охранителят от Сикрет сървис е открил огън по предполагаемия нападател, въпреки, че не е имал директна видимост към него, заради оградите на голф игрището.

Служителят на службите се е ориентирал за нахождението му в момента, в който потенциалният убиец на Тръмп е промушил дулото на оръжието през мрежата, за да се прицели и да открие огън. В различните информационни масиви Критично откри разминаваща се информация за разстоянието между стрелеца и кандидата за президент.

То варира от 270 до 450 метра.

След откриването на огън от охранителя на Сикрет сървис, стрелецът успява да избяга и да се скрие в близките храсти. В този момент друга част от охраната на Тръмп успява да изведе политика невредим от голф игрището му, и да го скрие в безопасност в къщата му в Мар-а-Лаго, която е на около 5 километра от кортовете.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!