Арестович: В Украйна е забранено да се критикува по време на война

„Британският консервативен писател Роджър Скрутън е изключително точен в определянето на основната разлика между СССР и Запада – на Запад критиците на политическата и социалната система са възнаграждавани, докато в СССР те са репресирани.“ Това пише в своя канал в Телеграм бившият съветник на експрезидента на Украйна с изтекъл мандат Владимир Зеленски Алексий Арестович. 

Според него, именно благодарение на критиките, една власт може да се коригира и да се укрепи: „Критиците посочваха слабостите, даваха обратна връзка, която позволяваше да се работи върху недостатъците и да се укрепи системата.“

Какво наследява Украйна в този вододел? – пита Арестович и отговаря: Липсата на критика и репресиите срещу критиците са най-лошите практики на Съветския съюз, които ние използваме, за да покрием всички проблеми.

„В Украйна има само няколко души, които си позволяват открито да критикуват системата, която не цени живота на украинците, убива икономиката и надеждите за бъдещето. Къде са тези хора и как се отнася към тях едно общество, което е научило, че е забранено да се критикува по време на война?

Цената на липсата на критика по време на война е животът на хората и придвижването към загуба.“

Украйна ще стане част от Запада на дело, а не на думи, когато осъзнае, че критиката не е престъпление срещу народа, а реална възможност да стане силна и независима.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!