Арестович: Сред ВСУ пълзи деморализиращ слух, че Киев се е договорил с Кремъл да му сдаде Донецка област

Алексей Арестович, бивш съветник на президентската канцелария на Владимир Зеленски

Радостта, която била настъпил в Украйна от военното нахлуване на ВСУ в пределите на всепризнатата руска територия в Курск вече отстъпва на заден план. Това пише в своя канал в Телеграм бившият съветник в канцеларията на президента с изтекъл мандат на страната Владимир Зеленски Алексей Арестович.

„Е, празникът в Курск бавно отстъпва на заден план: врагът е прекъснал магистралата Покровск-Карловка. Намеренията му са очевидни: вклинява се в покровската защита. Ако успее, противникът ще завземе централните райони на Донецка област, както и южните райони, които са все още са под наш контрол.

Според Арестович, към този момент има два неизвестни фактора. На първо място, „дали Русия ще разполага с достатъчно сили, за да осъществи тези планове без допълнителна мобилизация и второ, дали Украйна разполага с достатъчно сили, за да противодейства на тези планове със или без мобилизация„.

„Въпреки това темпото на настъплението на противника в Покровско направление, не може да се нарече за нас другояче освен „оперативна криза“, категоричен е бившият съветник на Зеленски.

Той допълва, че укрепленията край Донецк са били изградени много добре, но просто нямало вече кой да ги защитава, т.е. не е останала достатъчно жива сила.

Арестович твърди, че сред редиците на украинските войници се разпространява слух, че има вече договорка между Киев и Кремъл, а това е признак на много сериозна деморализация:

„Сред войските се разпространяват слухове (и това е най-лошото от всичко), че Донецката област просто се сдава по силата на споразумение с Кремъл – а това е признак на много сериозна деморализация.“

След като описва изключително драматичното положение за Украйна в района на Покровск, който е почти изцяло в ръцете на руските сили, Арестович пита: Как да обясним на обществеността какво се случва?

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!