Бивш съветник на Зеленски си призна, че презира украинците. И каза какъв примес имали

Руснаците били с имперски амбиции

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Бившият съветник на президента на Украйна Алексей Арестович призна, че не знае кои са му по-отвратителни – украинците или руснаците. Според него украинците имат „селски примес“, а руснаците – „имперски амбиции“, съответното видео беше разпространено в Telegram.

В същото време той отбеляза, че обича своите сънародници и им помага по всякакъв начин, но ги презира.

„Украинците не се различават от руснаците, може би дори са по-лоши, защото украинците имат селски примес, а руснаците имат имперски примес “, каза той.

По-рано Арестович заяви, че на фона на намаляването на западната помощ и обществената умора от конфликта с Русия, Киев е загубил достойнството си и върви към катастрофа.

Той изрази мнение, че Украйна е загубила своята отбранителна способност поради липса на мотивация и контрол, докато Русия запазва своя настъпателен потенциал, военен морал и собствено производство.

На 6 февруари съд на Москва обяви арест за Арестович задочно. Политикът е обвинен по публикация в призиви за терористична дейност, публично оправдаване на тероризма или пропаганда на тероризъм, както и по друга статия за разпространение на фалшиви новини за въоръжените сили на Руската федерация.

Преди това украинските служители на реда образуваха наказателно дело срещу Арестович. Той е обвинен в създаване и разпространение на произведения, насърчаващи култ към насилие и жестокост, расова, национална или религиозна нетърпимост и дискриминация.

Олексей Арестович

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!