Апартаментът на Зеленски в комплекс Император в Крим вече е в продажба. Парите ще идат за войниците на фронта

Национализираният апартамент на семейството на Владимир Зеленски в село Ливадия на южния бряг на Крим е обявен за продажба. Това съобщи пресслужбата на Министерството на собствеността и поземлените отношения на републиката, предава РИА Новости.

Отбелязва се, че национализираният по-рано апартамент се предлага за продажба чрез явен търг. Публикуван е в официалния портал „GIS Auctions“, където се продават държавни и общински имоти.

Сградата с апартамента на Володимир Зеленски в Ялта

Организатор на търга е Дирекцията за управление на собствеността на Република Крим. Търгът ще се проведе по електронен път. Площта на апартамента е 119,5 кв.м.

По-рано беше съобщено, че цената му е 24,6 милиона рубли. Бившият апартамент на Зеленски се намира в елитния жилищен комплекс „Император“ на улица „Батурина“ в село Ливадия на южния бряг на Крим. Според брокера на луксозни жилища Алексей Рачков високата цена се дължи на уникалността на имота. „Това е изключително място. Понастоящем в района на Ливадийския дворец няма подобни къщи. Може би вече няма да се случи. Хората са готови да плащат за това“, обясни експертът.

По-рано председателят на регионалния парламент Владимир Константинов заяви , че пазарната стойност на апартамента на Зеленски е приблизително 23,9 милиона рубли. По думите му приходите от продажбата на жилища ще бъдат използвани за подпомагане на бойци, които се намират в зоната на Северния военен окръг.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече