Антонов: Америка си затваря очите за зверствата и гаврата на ВСУ с руското население с нейни оръжия. Но ние ще се справим!

Идеята на Вашингтон да противопостави Русия и Европа чрез украинската криза няма да проработи. Съединените щати няма да могат да седят отвъд океана, ако ситуацията ескалира в глобален конфликт. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

Той е категоричен, че независимо от това какви и колко ракети с голям обсег или изтребители бъдат дадени на Украйна, или пък наемници бъдат изпратени на фронта, ситуацията на бойното поле няма как да бъде променена, намеквайки, че тя е в полза на Русия, което Западът с неохота вече признава.

Антонов каза още, че в момента се говори за разширяване на мащаба на украинските действия на руска територия, но никой (на Запад) не се смущава от данните, идващи от граничните райони за загуби сред руски граждани на къщи, болници, мостове, разрушени от пряк огън „с помощта на самите американските оръжия.“

Руският посланик в САЩ подчерта, че американските държавни служители си затварят очите пред очевидните факти за неонацистки зверства извършени след нахлуването в Русия. Спомена е за гавра с руското население от освободени украински затворници, които са пратени на фронта в района на Курск. Освен това посланикът беше възмутен от мълчанието на САЩ във връзка с разрушаването на църкви и детска градина в Белгород.

Посланикът смята, че американският „проект Украйна“ е донесъл разрушения и огромни жертви за славянския народ. „Няма съмнение, че Русия ще се справи с новото предизвикателство за сигурността и целите и задачите на специалната операция ще бъдат изпълнени“, заключи Антонов.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!