Англия в очакване на най-тежката нощ от началото на бунтовете. КАРТА на протестите

Полицията се подготвя за повече от 100 планирани протеста и още 30 контрадемонстрации днес, „тъй като крайно десните бандити“ използват социалните медии и приложенията за криптирани съобщения, за да планират насилие в Обединеното кралство, пише Daily Mail

Близо 6 000 полицаи са привикани за участие в операцията, след като късно снощи се появи карта с 39 места в цялата страна, където младежите могат да предизвикат хаос – включително имиграционни центрове, приюти за бежанци и домове на адвокати.

Изтеклите съобщения от каналите в Telegram, показват, че участниците заплашват живота на активисти за борба с расизма, използват обиди и обменят съвети как да „нахлузят качулките“, докато се подготвят за нови демонстрации днес, допълва медията, като не пропуска да пише, че всички са крайнодесни активисти.

В момента събирания се очакват в 41 от 43-те полицейски района в Англия и Уелс.

Източник от полицията заяви: „Днес вероятно ще бъде най-натовареният ден от цялата седмица до късно вечерта. Мислим, че тази вечер картината изглежда достоверна. Подготвяме се за активност в 41 полицейски участъка„.

Според полицейски източници имиграционните центрове и адвокатските кантори се очаква да бъдат основният фокус на събиранията на протестиращите.

Междувременно служител в офис в лондонското Сити заяви, че той и колегите му са били помолени да напуснат офиса си в близост до Ливърпул стрийт поради „планирани безредици“ в района. Той добавя, че служителите са били посъветвани да работят от вкъщи до края на седмицата и да не посещават офиса в Лондон.

Телевизионният оператор Sky и веригата супермаркети Tesco също са в повишена готовност за потенциални безредици. Sky разполага с допълнителна сигурност в своя кампус в Западен Лондон и каза на персонала да напусне работа по-рано.

Фризьорски салони, ресторанти и кафенета в няколко града се присъединиха към нарастващия брой фирми, които отказаха да отворят днес.

В Съндърланд италианският ресторант Sambuca каза: „Въпреки че имаме вяра в полицията, не можем да поемем риска да бъдем въвлечени в жестоки бунтове като тези, които се случиха преди няколко дни.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!