Ангелов: Русофобията никога не е била и няма да бъде идеология на националното единство на българския народ! Водещият лозунг на БСП трябва да бъде „Първо България!“

Страхил Ангелов, Фейсбук

Страхил Ангелов

Ето няколко послания, които БСП задължително трябва да възприеме, ако иска да се спаси и да съхрани ролята си в българската политика и то като социалистическа партия. Повечето българи, които биха гласували за партията, очакват от нея да промени коренно отношението си към съществуващия социално-икономически порядък, както и моментното унизително позициониране на България в международен план. Социализмът не е мръсен излишен термин: това трябва ежедневно да се доказва от енергични и авторитетни хора, които могат да се противопоставят на мащабната и агресивна неолиберална пропаганда.

Като за начало, БСП трябва категорично да заяви, за да бъде честна с избирателите си, че Русия и руският народ не е враг и заплаха за България. Москва е европейска столица и Русия от векове е неизменна част от европейската култура и това, че една клика, която в момента е яхнала Европа, се опитва да отрече този факт и да игнорира всичко свързано с най-голямата славянска православна държава, е нелепо и безперспективно начинание.

Русофобията никога не е била и няма да бъде идеология на националното единство на българския народ! Водещият и най-популярен лозунг на БСП трябва да бъде „Първо България!“ – това е своево рода отправна точка за по-нататъшното и идейно-политическо развитие, а именно приоритетно възстановяване на суверенитета на Българската държава като равноправен субект на международното право.

Само и единствено когато това стане факт може да се пристъпи към решаването на значими обществени проблеми – в противен случай повсеместният упадък ще продължи да се задълбочава и българската нация рискува да изчезне от етническата карта на Европа.

Време е за нови лица, които да загърбят политкоректността и брюкселския новоговор и да нарекат нещата с истинските им имена.

Всички сме наясно, че България – нашата Родина, попадна в мрежата на неолибералния колониализъм насилствено и народът ни бе подложен на корпоративен грабеж. Да се опитваме да обясняваме този уродлив процес като „демократични промени“ е нелепо, недостойно и неадекватно на реалността.

БСП трябва да защити българите от диктата и грабежа на крупния финансов рентиерски капитал и от разбеснялото се лихварство, което стои над закона и морала. Всички договори, подписани от национални предатели под колониален диктат, с потта от ограбения труд на българския народ вместо с мастило, трябва да бъдат преразгледани и ако се налага денонсирани!

Това би трябвало да е приоритет на една национално отговорна социалистическа партия, а не фалшива и никому ненужна борба за псевдоправа на малцинства и налаганите от тях субкултури, които са чужди на българския народ и неговите култура и традиции.

ПЕС не може повече да бъде приоритет и фактор, служещ за политически ориентир на БСП– ние се борим за доверието и гласовете на българите – на нашия народ, а не за одобрението на делегитимирани брюкселски чиновници, за които никой никога не е гласувал.

Нужна ни е собствена национална политическа идентичност базирана на социализма и само тя може да ни върне обратно на политическата сцена, а това няма как да се случи докато БСП продължава да се съобразява с постулатите на т.нар. „европейски политически семейства“ каквото е ПЕС!

В този ред на мисли, БСП повече не може да бъде част от партиите, които ежедневно потвърждават колониалния статут на България, който ни се представя като светло евроатлантическо бъдеще.

Длъжни сме ясно и категорично да заявим, че ширещото се беззаконие, корупция и свързаните с това икономически, духовен и демографски упадък са до голяма степен подкрепени от външни фактори, за които постоянно се твърди, че са „партньори“ на Родината ни.

Нямаме право да си затваряме повече очите пред факта, че тези, които разграбиха България и я превърнаха в треторазрядна територия с колониален статут, се ползват с пълното доверие на новите ни господари от Брюксел и Вашингтон, а това повече не може да продължава.

Няма как България да се развива, докато начело на страната стои един елит, който енергично аплодира и абсолютно безкритично и буквално незабавно прилага всяко едно икономическо, финансово, социално и политическо безумие, което бива спускано от брюкселското чиновничество!

Ако някой си мисли, че БСП може да се превърне в бутикова социал-либерална формация с троцкистки уклон, която да обслужва неолибералния консенсус, формиран около англосаксонската финансова система, дълбоко греши – поемайки по този път партията неминуемо ще престане да съществува.

Никой, освен едно нишово малцинство заинтересовани, няма да припознае себе си в подобна политическа формация и тя ще бъде обречена на забвение, заедно със спомена за миналото, чийто пазител бе призвана да бъде БСП. Във времена, в които цялата ни колективна памет като нация е подложена на дисекция и за изчегъртването й е хвърлен огромен финансов ресурс, във времена на повсеместна фарисейщина, основната задача на БСП е да стои здраво като мост между поколенията и да предаде на младите спомена за едно минало, от което няма причина да се срамува.

Всякакви псевдонаучни социални и икономически теории, които се налагат отвън и чрез които се стига до разделение и противопоставяне на обществото ни, трябва енергично да бъдат отречени и заклеймени като несъстоятелни и в много случаи целящи пълна и повсеместна дехуманизация на населението.

Целите на обслужващата глобалистите псевдонаука е да бъдат изличени всякакъв вид групови идентичности, които през вековете са карали народите да се придържат към някакъв вид колективно начало в рамките на общностите, които са формирали.

Същите трябва да отпаднат от българската образователна система и това трябва да е един от водещите приоритети на БСП и то не само на думи, не само в предизборните кампании.

Длъжни сме да върнем българската история, българската литература и българската култура в нашите училища и да изгоним от там онези, които умишлено в продължение на десетилетия правеха всичко възможно да превърнат българските деца в обезродена хищническа сбирщина от космополити, стремяща се единствено към потребление.

БСП открито трябва да се противопостави на настоящия финансово-олигархичен модел на глобализация, която защитава само и единствено интереса на крупния спекулативен акционерен капитал, с произтичащите от това крайно негативни последствия за народите от т.нар. „колективен запад“, към който в момента по един неравностоен и несправедлив начин е прикачена и България.

Няма как повече да се преструваме, че мащабната криза на дълга не съществува, защото на практика доходите на идните поколения са ипотекирани, докато финансовата въртележка на спекулантите продължава весело да се върти. Регулирането на финансовите пазари трябва да бъде приоритет, а държавата е длъжна активно да участва във всички процеси свързани с паричното предлагане. Дерегулациите доведоха само и единствено до задълбочаване на неравенствата и огромни диспропорции в икономическото развитие на държавата ни. Приоритетно трябва да се развива и разширява държавната собственост и базирания на нея стопански модел. Особено в сектори, в които има естествени монополи.

Класовата борба в епохата на финансовия капитализъм е борба между кредитори и длъжници, между по-малките и по-големите кредитополучатели, задлъжнелите богати и обременените бедни!

Пролетариатът, някогашната работническа класа, понастоящем е заменена от огромен брой „излишни“ хора, които елитите наричат „безполезни хрантутници“ – глупави хора редом с умни машини – това е крайната цел на т.нар. „четвърта технологична революция“, инспирирана и направлявана от една клика плутократи.

От тук следва, че за БСП е абсолютно задължително да отхвърли дневния ред, който глобалните либерални елити силово се опитват да наложат на човечеството. В това не трябва да има никакво колебание и съмнение, защото е повече от очевидно, че глобализмът твърдо и уверено навлиза в своята тоталитарна фаза и превръща във враг всеки, който отказва да възприеме античовешките му постулати!

Важно е в БСП да се стигне до консенсус относно това, че войната в Украйна е всъщност борба между два диаметрално противоположни възгледа за света и неговото бъдещо рзвитие. В този смисъл тя е цивилизационна!

Наближава ден, в който никой няма да може да остане неутрален и ще бъде принуден да заеме страна и тогава ще прогресират само онези политически сили, които са успели правилно да се интегрират и да се адаптират към геополитическите промени и възникналите вследствие на тях нови реалности и световен ред основан на взаимно уважение между държавите и зачитане интереса и правото на съществуване на различни икономически и политически системи.

Всичко, в което сме вярвали, традициите и моралните устои, в които сме били възпитавани, днес са подложени на тежко изпитание и повсеместна ревизия. Изтокът все пак си остана далеч по-мъдър и запази нравствените устои на своите общества и това ще го направи много по-силен и устойчив от прогниващия затънал в джендъризъм и слабоумие Запад.

В този ред на мисли България трябва да се отърси от геополитическите окови и сектантството на ЕС и да погледне малко по-надалеч от Брюксел и Вашингтон.

Това са само част от първите стъпки, които БСП неминуемо трябва да извърви, за да остане част от българския политически живот, защото е безнадеждно в политиката да се борави само с отвлечени морални критерии. Политическият морал произтича от самата политика и е нейна функция. Само политиката, която служи на велика историческа задача, може да осигури морално безупречни методи на действие. И обратно, спадането на равнището на политическите задачи неизбежно води до морален упадък!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!