Израелски министър иска закриването на местната редакция на Al Jazeera

В неделя министърът на комуникациите на Израел Шлома Кархи заяви, че иска закриване на местното бюро на Al Jazeera и обвини катарската новинарска телевизия в подстрекателство в полза на Хамас и в излагане на израелски войници на потенциални атаки от Ивицата Газа, съобщава дубайската телевизия Al Arabiya.

Предложението за закриване на местната редакция на Al Jazeera е проверено от израелски служители по сигурността и се разглежда от правни експерти, заяви Шлома Кархи и добави, че ще го представи на кабинета по-късно през деня.

„Това е телевизия, която подстрекава, това е телевизия, която заснема войници в районите за събиране извън Газа. Тя подстрекава срещу гражданите на Израел. Пропаганден рупор“, каза Кархи пред израелското радио „Армия“.

„Неприемливо е посланието на говорителите на Хамас да минава през тази станция“, каза той и добави: „Надявам се, че ще приключим с това днес.“ Не стана ясно дали последното изявление се отнася до обсъждане в кабинета или до закриване на дейността на катарската телевизия.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!