Американците луднаха по бомбоубежища. Идела гражданска война и те бързат за живот под земята. СНИМКА

В Съединените щати се е увеличило значително търсенето на бункери, в които гражданите им да се скрият в случай на ядрена война, граждански стълкновения, пандемия и пр. Това съобщава Fox News.

Фирма, която произвежда бомбоубежища, и която е базирана в Далас, твърди, че поръчките пристигат всеки ден и не може да насмогне на небивалия интерес за спасение от края на света под земята.

Според компанията, много американци са особено притеснени от предстоящи граждански вълнения.

Рон Хъбард, собственик на Atlas Survival Shelters, каза в телефонно интервю за Fox News Digital, че почти половината американци се опасяват, че ще избухне гражданска война.

Фирмата прави различни видове убежища. Има такива, които са специално защитени „в случай на пандемия, граждански вълнения, биологична война или удари с оръжия, които спират всякакво електричество и интернет, се казва в уебсайта на компанията.

Fox News припомня, че 13% от американците казват, че гражданската война е „много вероятна“, а други 34 процента казват, че е „вероятна“, според национално проучване проведено през май.

„В момента бизнесът процъфтява. Ние произвеждаме бункери, които струват от 20 000 долара до един милион долара защото клиентите, които ги купуват не са бедни“, хвали се Хабърд.

Проверка на КритичноБГ показа, че базовата цена на луксозната серия бомбоубежища Platinum започва от 500 долара на кв. фут. Един фут е 30 кв. см. Т.е. малко повече от 1500 долара на квадратен метър, което прави подземието по-евтино от квадратен метър на панелка в Обеля – София.

От фирмата твърдят, че след изработката на бункера идват до къщата ви, изкопават дупка в двора, погребват бункера и ви връчват ключа за щастлив живот под повърхността.

Набъбналото търсене е повлияло на самочувствието шефа на Atlas Survival Shelters, който изрично казва пред Fox News, че не се занимава с какви да е клиенти. Човекът си знае интереса, както се казва – да са от сой!

Бункерите му също не били, какви да е. И те са от сой. Били с „модерни характеристики, предназначени да отговарят на начина на живот на богатите и известните.“ В смисъл, може да са като къртици под земята, но богати американски къртици!

„Ето защо работя с много клиенти от висок клас. Защото те разбират, че не искат да страдат и да бъдат в метална кутия. Те искат да бъдат в луксозно бомбоубежище“, обяснява загадъчно виделия се с пари от американските страхове бизнесмен.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!