Американците пак се подиграват със Зеленски. Пуснал чиния за събиране на пари в ООН

Американският сатиричен сайт The Babylon Bee отново се подигра с президента на Украйна Володимир Зеленски. За втори път в рамките на няколко дни.

Според авторите, Зеленски помолил квесторите в залата на ООН да пуснат чинии за събиране на дарения за Украйна.

Само преди дни същият сайт подигра Зеленски, че бил бесен, след като научил, че един от неговите самолети F-35 е бил неволно изгубен от американските военни. „Той заяви, че е готов да приеме извинение от САЩ под формата на куфари с долари – в немаркирани банкноти и доставени в резиденцията му в Киев“, пише The Babylon Bee. Сайтът намеква, че американските военни постоянно уточняват пред медиите, че не Зеленски, а Байдън е президент на САЩ, за да няма объркване.

Ето и целия текст на последния шарж на Зеленски:

В опит да събере повече средства за подкрепа на военните усилия на Украйна срещу Русия украинският президент Володимир Зеленски помоли разпоредителите /в залата/ да съберат лепта – дарение по време на речта му пред Общото събрание на ООН.

„Моля, дайте толкова, колкото чувствате в сърцата си“, каза Зеленски на делегатите, докато звучеше тиха музика.

„Само благодарение на щедростта на хора като вас можем да продължим едновременно да нанасяме жестоки военни удари срещу злите руски нашественици и да продължаваме да постигаме напредък в работата си по изпирането на огромни суми пари за различни корумпирани режими по света.“

Зеленски е обект на засилени критики, тъй като се разпространяват съобщения за тежки украински жертви, въпреки че Украйна започна масирана контраофанзива срещу руските сили. Обществената подкрепа сред американския народ за финансирането на войната започна да намалява, като в Конгреса на САЩ се надига движение за прекратяване на изпращането на долари на данъкоплатците в чужбина в помощ на Украйна.

„Вашият принос е изключително важен“, каза Зеленски. „Всеки долар на данъкоплатеца, който ни изпращате, ни помага да разпространяваме дезинформация и корупция по света. Благодарим ви, че следвате сърцата си и давате средства за нашата много достойна кауза.“

Делегатите на Организацията на обединените нации с готовност напълниха чинията с даренията, като осигуриха на Зеленски парите, необходими за функционирането на украинското правителство и за оборудването на всички правителствени сгради с конзоли PlayStation 5.

Зеленски не е бил доволен от сумата и е поискал всички чинии да бъдат върнати обратно.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече